T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KAŞ - Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi

Tarihçe

Okulumuz 2014 yılında Antalya İli Kaş İlçesinde bulunan Akbel mevkiinde eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz; 1 adet okul binası,1 adet kız öğrenci yurdu ve 1 adet erkek öğrenci yurdundan oluşmaktadır. Okul binası ve Kız öğrenci yurdu hayırseverimiz sayın Turan Erdoğan YILMAZ ve eşi Özen YILMAZ tarafından 2014 yılında yaptırılmıştır. Erkek öğrenci yurdu Hüseyin Haluk YILMAZ adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılarak 2017 yılında hizmete girmiştir. Okulumuz Kaş ilçesinin ilk ve en başarılı fen lisesi olma özelliğini taşımaktadır. Deneyimli kadrosu ve yeterli donanımıyla bu başarıyı daha ileri götürme azmi içerisindedir.

Okulumuz Kaş İlçesi İslamlar Mahallesi Akbel Mevkiinde 39 dönüm üzerine kurulu okul arazisinde eğitim faaliyetine devam etmektedir.

Ülkemizin değişik yerlerinden gelen öğrenciler Turan Erdoğan YILMAZ Fen Lisesi'nde eğitim görmektedirler. Okulumuz fen alanları eğitimine dayalı dört yıllık yatılı ve karma eğitim vermektedir. Okulumuzun bulunduğu yer Antalya merkeze 220 km,  Kaş İlçesine 28 km uzaklıkta olup yeni bir yerleşim yerindedir. Okul arazisi oldukça geniştir. Yeşillikler ve spor alanlarıyla kaplıdır. Şehir kirliliği ve gürültüsünden uzakta olup, öğrenciler rahat bir ortamda eğitim görmektedirler.

Okulumuz Öğrencilerin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın, yaşadığı çevreye duyarlı bireyler olmalarını, sağlamaktır.

Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli çağdaş, demokratik ve laik, ulusal değerleri koruyup geliştirecek evrensel değerlere ulaşmayı amaçlayan, ortak insanlık mirasına katkı yapma sorumluluğunu taşıyan bireyler yetiştirmektir.

Ülkemizde ve bölgemizde diğer okullara model olmak, yaptıkları merak edilen, ilgi duyulan ve tercih edilen bir okul olmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz bu çalışmamızın odağında amaçlarımıza temel oluştururken, farklılıkları dikkate alıyoruz ve bunun bir zenginlik olduğuna inanıyoruz. Değişen dünya şartlarında insan yetiştirmeyi amaçlayan Antalya Turan Erdoğan YILMAZ Fen Lisesi olarak öğrencilerimizin, fiziksel, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, ilgi ve yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak ortamları hazırlamak gibi önemli bir görevi üstlenmiş bulunmaktayız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.10.2020 - Güncelleme: 24.01.2024 08:16 - Görüntülenme: 1346
  Beğen | 2  kişi beğendi