T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KAŞ - Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi

Muhammet MERMER - Okul Müdürü

1985 yılında Antalya´nın Kaş ilçesine bağlı Sütleğen köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu 1.likle tamamladı. Liseyi Fethiye Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi Yabancı Dil Bölümü okuyarak tamamlayan Muhammet Mermer, 2003 ÖSS´yi %3,83´lük dilime girerek kazandı ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümüne kaydoldu. 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Öğretmenliği Bölümüne geçiş yaptı. 2008 yılında ise KPSS´de ilk 2000´e girerek Hatay´ın İskenderun ilçesinde göreve başladı. Halen Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi, Denetimi , Teftiş ve Planlaması alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

2014 yılına kadar Hatay, Diyarbakır, Konya ve Antalya´da çeşitli okullarda çalıştı. Farklı illerde Erasmus+ projeleri ve BAKA ( Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) çağrıları kapsamında çalışmalar yaptı.

2014 yılı Şubat ayında Yeşilköy Hilmi Toksoy İlk-Ortaokulunda müdür yardımcısı olarak göreve başlayan Mermer, 2016 yılı Temmuz ayında Emin Kasapoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesinde okul müdürü olarak atandı.

Emin Kasapoğlu Çok Programlı Lisesi’nde görev yaptığı sürede Litvanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Panevezys Mesleki Eğitim Merkezi koordinesindeki DECO ve DECO 2 projelerinde Proje yöneticiliği görevini gerçekleştirdi ve Bulgaristan, Litvanya ve Letonya ülkerindeki Mesleki Eğitim uygulamalarını inceledi.Ayrıca 2021 yılında Macaristan Ulusal Ajansı tarafından Natura Hungarica Derneği tarafından kabul edilen #Inform #Educate #Involve isimli Erasmus+ KA210 YOUTH projesine okulumuzu ortak ederek farklı ülkelerdeki Çevre ile ilgili iyi uygulamaları inceleme ve TEYFEN öğrencilerini Gençlik Değişim Hareketliliklerine dahil etme fırsatı yakaladı.Ayrıca 2022 yılıda İspanya Politeknik Üniversitesi koordinatörlüğünde başlayan KA220 SCH ECOTHINGS isimli Erasmus + projesinde proje ortağı ve yöneticisi olarak görev almaktadır.TÜBİTAK 4006 , 2204A Araştırma Projeleri , 2204C İklim Değişikliği Araştırma Projeleri ve Bilim Fuarlarında Proje yönetcisi olarak görev yapmıştır.

2019 yılı Temmuz ayından itibaren Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesinde okul müdürü olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. Mermer, evli ve bir çocuk babasıdır.