T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KAŞ - Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi

Öymen ÖZBEY - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

21.04.1987 tarihinde Antalya’da doğan öğretmenimiz ilk ve orta öğretimini yine Antalya ilinde tamamlamıştır.

Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden 2012 yılında birincilikle mezun olmuştur. Aynı yıl İhsan Doğramacı Üstün başarı ödülünü alan öğretmenimiz yüksek öğretimi sırasında asistan öğrenci olarak da çalışmıştır.

Üniversite eğitimi sırasında birçok yazılım projesinde görev alan öğretmenimiz mezuniyetinden hemen sonra TÜBİTAK bünyesinde Fatih Projesi kapsamında geliştirilen E-Ders içeriklerinin senaryo yazımında görev alarak çalışma hayatına başlamıştır. 2012 yının sonunda ODTÜ Teknokent bünyesinde bulunan bir yazılım şirketinde yazılım geliştirici olarak çalışmaya başlayan öğretmenimiz TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Otomasyon Projesi kapsamında ISBN, ISSN ve ISMN yazılımlarının geliştirilmesinde görev almaştır. Yine ayanı şirkette Yeminli Mali Müşavirlerin uzaktan eğitim ve ölçme değerlendirme işlemlerinin yapıldığı TESMER yazılımının bazı modüllerini geliştirmiştir.

Öğretmenimiz 2014 yılında Gaziantep Nizip İlçesi Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak atanmak suretiyle öğretmenlik hayatına başlamıştır. 2015 yılı itibariyle Kaş bölgesinde çalışmaya başlayan öğretmenimiz, Kaş Kaymakamlığı teknoloji danışmanlığı görevini yürüttüğü esnada Kaş Kaymakamlığı Web sitesinin geliştirilmesi ve güncellenmesi, Tüketici Hakem Heyeti raporlama yazılımının geliştirilmesi gibi projelerde çalışmıştır. 2016 yılında askerlik görevini yerine getirdiği sırada bazı askeri yazılımların güncellenmesi görevini yürüten öğretmenimiz, askerlik dönüşü itibariyle Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi’nde Bilgisayar Bilimi dersini vermekte ve Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği göreveni yürütmektedir.

Okulumuzda yürütülen projelere ve talep eden öğrencilerimize yazılım ve teknoloji alanında destek vermeye çalışan öğretmenimiz son dönemde, Matematik öğretmenlerimizin işbirliğiyle, gönüllü öğrencilerimizi Bilgisayar Olimpiyatlarına hazırlamaktadır.